Skærmbillede 2024-01-15 kl. 14.58.51.png

Feather Mountain + Monosphere (DE) [SUPPORT: Hudsult]

Er du klar til en helstøbt aften i selskab med tre vidunderlige bands på Radar? Vi giver dig progressiv metal fra Danmark og Tyskland krydret med en aarhusiansk genrecocktail som support.

Feather Mountain, Monosphere og Hudsult. Det er disse tre bands du kan opleve på Radar den 27. marts, når vi blænder op for en helstøbt aften for alle der holder af progressiv metal af bedste skuffe. 

FEATHER MOUNTAIN
Drømmende stemninger og hårdtslående riffs forenes af Feathers Mountain, der markerer sig som et af de mest spændende progressive metalbands, som Danmarks har set de senere år. 

Bandets lyd har fra starten været defineret af en ambition om at kombinere metallens hårdtslående passager og tunge riffs med den mere drømmende alternative rock. Samtidig har bandet demonstreret et lyrisk ambitionsniveau med sange, der tager fat om eksistentielle temaer, sygdom og kroppens skrøbelighed.

Bandets blanding af poesi, tyngde og sfæriske stemninger fik man at høre på debutalbummet Nidus fra 2019. I slutningen af 2022 fulgte To Exit A Maelstrom – et storladent og konceptuelt værk, der samler sig i en fortælling om at miste en af sine nærmeste til Alzheimers. Albummet har fået rosende ord med sig på vejen – blandt andet af Metal Hammer UK og det tyske magasin Soundmagnet, der gav albummet henholdsvis 8/10 og 10/10.

Live er Feather Mountain kendt for at levere en eksplosiv, helstøbt oplevelse, hvor musikkens dynamiske og energiske karakter får dybe nuancer gennem blomsterudsmykninger og lysshow. Der venter en gribende og tung oplevelse på Radar.

MONOSPHERE

”Når debuten er så stærk, så kan man kun drømme om, hvad der bliver fulgt op med,” har Cory Westbrock fra Knotfest (Slipknots festivalkoncept, red.) udtalt om Monospheres The Puppeteer, der udkom i 2021. I oktober 2023 landede opfølgeren Sentience, og bandet har cementeret deres musikalske alsidighed og rækkevidde med supportjobs for artister som The Ocean, The Dear Hunter, Napalm Death, Attila samt kortere support turneer for Rolo Tomassi, Celeste og Imperial Triumphant i 2022 og 2023.

På deres nyeste album har de arbejdet med Phil Kaase på produktion og mix samt Jens Bogren på master. På Sentience udforsker Monosphere en navneløs hovedperson – en maskine, der frigør sig fra sin daglige trummerum. Midt i inkorporeringen af AI og moderne teknologis overtag i vores verden sætter Monosphere spørgsmålstegn ved vores menneskelige evne til at frigøre menneskelig kunsterskab fra teknologiens overskyggende tilstedeværelse.

Måske får du svaret, når de indtager Radars scene i slutningen af marts.

HUDSULT
Hudsult er en ny quintet fra Aarhus. Bandet består af en divers gruppe musikere, der hver især bidrager med deres unikke perspektiver og ideer.

De skriver selv: “Genremæssigt spænder vi bredt, med inspiration fra både screamo, post-punk, shoegaze, black metal med mere. Vores lyd er både eksplosiv og kaotisk, men samtidig introspektiv og sårbar”.

Vi glæder os til at se dig <3 

Back