eget vaerelse.jpg

Wild At Heart: Eget Værelse + Shitney

Wild at Heart - en turné for nybrydende kvindelige musikere

Der findes i det danske jazzmiljø små ’lommer’ af yngre kvindelige kunstnere og musikkollektiver, som i originalitet og stålsat kunstnerisk vision udgør en række af øjeblikkets mest interessante genremæssige pegepile.

Eget Værelse

Vi har valgt at stille skarpt på Eget Værelse, som består af Maria Bertel (trombone), Jaleh Negari (trommer), Sonja LaBianca (sax), Maria Diekmann (violin) og Anja Jacobsen (trommer / pt. på barsel). Ud over en række individuelle projekter arbejder de fem medlemmer med en fælles overbygning i orkestret Selvhenter, som har bevæget sig fra et udgangspunkt i jazz og noise til en nyere udforskning af repetitiv og etnisk inspireret musik. Musikerne har vakt berettiget opsigt i udlandet og har her til lands spillet på både Copenhagen Jazz Festival og Roskilde Festival.

Shitney

En anden udvalgt konstellation er trioen Shitney bestående af saxofonisten Maria Faust, Qarin Wikström (stemme, pedaler, keys) og Katrine Amsler (elektronik, keys). Maria Faust høstede sidste år bred anerkendelse ved Danish Music Awards Jazz, hvor hun på baggrund af sin udgivelse ’Sacrum Facere’, der kombinerede komposition og improvisation med estisk folklore, blev tildelt 2 ud af 5 priser. I trioen Shitney sætter hun sine markante aftryk i et mere åbent og legende format, hvor der bl.a. blæses i vand og eksperimenteres med elektronisk isenkram af både nyere og ældre dato.

Visuelt Takeover

Obscura har fået frie hænder til at omdanne Radar, og vil designe og bygge en lysinstallation til hele scenerummet og skabe visuals specielt til hver enkelt af de tre Vinterjazz-arrangementer i uge 7, deriblandt dette.

Frederik Svanholm fortæller om det helt særlige udtryk i Vertigo/Obscura's visuals:

"Med brug af geometri, transparent og flerdimensionelle strukturer gør vi det digitale rum fysisk, så publikum i stedet for at være fikseret foran en skærm som agerer vindue til den digitale verden, vil blive omsluttet. Ved at blande generativ computergrafik og interaktive live-inputs bliver der spillet på hele mediet som et musikinstrument. Vi elsker at gøre hele mediet super live, så ikke et øjeblik kan gentages helt ens igen. Udtrykket skifter hele tiden, med kant og menneskelig nerve. Et stramt, grafisk formsprog opløser rummets elementer og flere typer specialbyggede lysarmaturer skaber skiftende perspektiver og forstyrrer publikums virkelighedsopfattelse. Scene, loft, gulv, kunstnere og publikum selv bliver flydende størrelser."

Obscura har bl.a. stået for visuals og lysinstallation på Roskilde Festivals Gloria-scene og er folkene bag den visuelle del af KUBE, der gæstede Radar i november måned. Senest lavede de den meget effektfulde lysinstallation til EXEC (aka Troels Abrahamsen fra bl.a. Veto) ’s meget velanmeldte debutshow under CPH:DOX.

Back
Del på

Forsalg: radarlive.dk og billetlugen.dk
Der sælges billetter ved Radars indgang når dørene åbner, såfremt der ikke er udsolgt i forsalg.
Billetpris er oplyst inkl. gebyr (20 kr)