b1

Poesi: Fra lomme til lokum

Ord: Lilli Choora Rasmussen

På Radar har vi en masse dejlige gæster og bands, der besøger os året rundt. Vi har derfor i denne reportage valgt at undersøge hvad der sker, når din dobbelt G&T presser på blæren, og du må søge ly i en af de formidable toilet-båse, som vi har på stedet. Det hænder nemlig fra tid til anden, at de største kreative og eksistentielle tanker kommer til udtryk fra jer, når i trykker ud. Vi har i dette blogindlæg haft fokus på de små finurlige stykker kunst som skribles/tegnes/males hen over toiletdørene, og hvilke gode råd i vil give videre til andre kl. 22.24 om natten.

Nr. 1 – Den får ikke får lidt på Radar:

Selvom mange mil hakker en dyb kløft mellem Jylland og Sjælland, så hænder det faktisk, at vi får både gæster og bands fra den lille hovedstad. Her har en vedkommende valgt at udtrykke sin positive overraskelse for Stavnsbåndets ophørelse, og dermed frisættelse af de lokale bønder og deres dyr. Den får ikke for lidt i Østjylland og stemningen smitter på tværs af Storebælt.

Nr. 2 – Vi savner Asger:

Vi er så heldige at have mange venner af huset her på Radar. Her ses b.la. handymanden Asger der faktisk kan fikse det meste... hvis I ringer og spørger pænt. Erhvervet med sin store hammer, kommer han ofte til undsætning her på Radar. En af Asgers egne installationsværker er i øjeblikket på display i Radars bar. Handymanden har nemlig været så venlig at donere en DIY Arnbitter lampe, som kan opleves i højre side af baren.

Nr. 3 – Gode råd serveres bedst lidt inden midnat:

Hvis vi ikke vidste, hvor vi skulle gå hen efter gode og gratis råd i nattens mulm og mørke, så ved vi det ihvertfald nu. Her stilles der spørgsmål ved det moderne Vestens ophøjelse af social popularitet, og sporno-kroppens indtog i samfundet. Klokken 22.24 kan dette vende på en tallerken og vi kan sende en stor fed fuck-finger til samfundstendenserne.

Nr. 4 – Kærlighed til alle:

Vi kender alle følelsen af, at blive en del af et større universelt og musikalsk fællesskab, hvor sjæl og krop flyder ind i hinanden. De positive oplevelser når faktisk helt ud i toilet-båsene, hvor I hjælper hinanden med at sætte ord på de komplekse og fantastiske møder mellem mennesker.

Nr. 5&6 – Eksistentiel forbløffelse og krise:

Det hænder, at man i troen på sig selv (ofte efter alt for meget alkohol) kan overvældes af universets uendeligheder. Her ser vi to eksempler på, hvordan denne “guddommelige påvirkning” kan både skræmme, og styrke troen på sig selv.

Nr. 7 – What would Bob do?:

Når der skal tages vigtige livsbeslutninger, må man konsultere de højere musikalske magter. Den mægtige jamaicanske Bob Marleys filosofi om kærlighed og fred til alle, præger stadig publikums mentalitet i søgen efter svar på de store spørgsmål.

Nr. 8 – Seksuelle problematikker:

Som Søren Kierkegaard har sagt: Det er ingen kunst at forføre en pige, men en lykke at finde én, der er værd at forføre.

Nr. 9 – Den dystopiske frygt:

Vi får en nærmest Orwell’sk stemning lagt på bordet, når der koldt og kynisk refereres til den onde Statestik Banks reducering af mennesket til samlebåndsaktier. Vi må huske på, at vi er mere end bare tal, mens vi bunder vores franziskaner.

Nr. 10 – Skriftestolen:

Jung sagde engang, at det mest skræmmende i verden er at acceptere sig selv fuldstændigt. Vi kunne ikke være mere enige. Toiletbåsene er så åbne, at selv de mørkeste hemmeligheder kravler op fra Freuds kælder.

Tilsidst bringer vi en kollage af andre motiver i den permanente udstilling på Radars WC’er, som du kan fordybe dig i næste gang du aflægger os et visit.

Vi glæder os til at se jer!

Back