kentaur-low-res

En frembrusende Kentaur kommer til byen

Det danske band Kentaur kommer ud af en fantastisk afslutning på år 2015. Med deres første EP ‘Vertebra By Vertebra’ fra juni, satte Kentaur for alvor sine mytiske fodspor på den danske musikscene. Dette resulterede i udsolgte shows i København på Jazzhouse, samt opvarmning for Rhye (CA/DK) i DR Koncerthuset. Kentaur kommer nu, med to allerede udsolgte koncerter dagen før på københavnske Frost Festival, til Aarhus.

Kentaur består til daglig af 3 mænd, sanger Marc Bjørn Roland, producer Mikkel Juul Jensen og producer Søren Stenager. Deres lyd låner elementer fra soul, pop, elektronisk og klassisk musik, og forener alt dette i et stærkt musikalsk udtryk. Udover bandets 3 oprindelige medlemmer tilføjes Nicolai Kaas Claesson (bas), Matias Wolf (trommer) og Maria Jagd (violin) til liveopsætningen.

Nostalgisk soul i nutidig indpakning

EP’ens første sang ‘Arms of the Infinite’ dukker langsomt op fra et dybt musikalsk urhav og sætter lytterens nysgerrighed i fokus. Med nærmest messende vokaler skiftes der mellem enkelte klaverakkorder og elektroniske brudflader, der konstant drives fremad af dybe korklange. Den dertilhørende video er i sig selv også et smukt sort/hvidt billede på sangens melankoli.

‘Matter & Stone’ er et mere klassisk bud på et RnB- og soul’et nummer, som dog stadigt indeholder overraskende elementer af brudte toneskalaer, som veksler mellem mol og dur-afslutninger. Her ligger vokalen langt fremme i billedet, og der skrues op for mulighederne for dette som musikalsk redskab. Teksten er et moderne bud på en fortolkning af menneskets eksistens, som kun forsødes af Marcs bløde stemme.

360-graders oplevelse

Denne aften optræder Kentaur på Radars 360° scene, som skaber et unikt intimt rum, hvor band og publikum kommer virkelig tæt på hinanden. Publikum kan forvente følelsen af at være fluen på væggen i øvelokalet når Kentaurs smukke musik skabes, og samtidig opleve det unikke sociale rum der opstår når man pludselig får øjenkontakt med en medpublikummer på tværs af scenen.

Dette er Kentaurs første headliner-show i Aarhus. Vi glæder os utrolig meget til at huse dette fantastiske band på Radar. Billetter til koncerten kan købes her. Det anbefales at købe i forsalg, hvis man vil være sikker på at få billet til denne enestående aften.

KENTAUR – 360°'s koncert

Lørdag 06.02.16 fra kl 20.00 
Info / FacebookForsalg 

Ord: Lilli Choora Rasmussen

Back