dsc07854-heartmatter-artworks-2015

Julemarked 12.-13. dec.

Mens Godsbanen bugner med streetfood, kaffe, design og kunsthåndværk til det årlige julemarked 11.-12. december, udvider Radar oplevelsen med gratis minikoncerter og spændende spillestedseksperimenter.
Midt i december måneds juleræs giver Radar dig muligheden for en kort kunstpause, når du besøger Godsbanens stemningsfulde julemarked. Radar har nemlig sat et lifligt lille program sammen, som du kvit og frit kan deltage i henover begge dage.

Gratis minikoncerter
Du kan høre akustisk folkpop med hiphop-inspirerede vokalleveringer, når den herboende islænding Snævar Njáll Albertsson spiller solokoncert under kunstneraliasset Dad Rocks! Han præsenterer splinternyt materiale, der krydser klinger med slow motion gospel og amerikansk folklore.
Du kan også komme til familiekoncert med Kalle World Tour. Den gale gademusikant Kalle Mathiesen, som mange vil kende fra blandt andet Ramasjang, Natholdet og Radio 24syv, vil være bevæbnet med loopstation, trommesæt, bas, balloner, pivedyr, ridderhjelm og boremaskine, når han giver den gas under mottoet ”Det er musik i alt og alt er musik”.
Dad Rocks! spiller lørdag kl. 12.00 og 13.30, og Kalles World Tour spiller på samme tidspunkter om søndagen.

2 x RETHINK_Radar
Dagene vil også bære præg af, at Radar er en del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 med innovationsprojektet RETHINK_Radar. Til julemarkedet præsenterer RETHINK_Radar nemlig to bud på, hvordan man kan udfordre det traditionelle spillestedsformat.
For det første afholder Radar fernisering for projektet ”Litterære Ekstranumre” – et projekt på tværs af litteratur og livemusik, som RETHINK_Radar har udviklet sammen med søsterprojektet 365TEKSTER, der ligeledes er en del af kulturhovedstaden.
De tre forfattere Mette Østgaard Henriksen, Mads Mygind og Bjørn Rasmussen var alle til koncert på Radar i efteråret, og omsatte efterfølgende oplevelsen til en skønlitterær tekst.
Det førte til tre digte, som i første omgang blev udgivet i brevform og sendt med posten direkte til publikum. Nu bliver de tre litterære ekstranumre også permanent udstillet på Godsbanen og udenfor Radar som en del af ATLAS OVER AARHUS – en litterær kortlægning af byen, hvor litteraturen bliver udgivet på det sted, den handler om.
Mød op lørdag kl. 14.00 ved Radars hovedindgang, og du vil blive fulgt videre rundt til værkerne, hvor forfatterne vil forestå den rituelle indvielse og læse digtene op.
For det andet kan du opleve multikanalslydværket ”MTI” af den elektroniske komponist Filip Ja. Værket er lavet til Radars avancerede 16 kanalers højtalersystem AUDIO CANVAS, som er udvider spillestedets tekniske muligheder og tilbyder komponister muligheden for at lave tredimensionelle lydværker.
Lydmaterialet har Filip Ja indsamlet med hjælp fra tilfældigt forbipasserende børn og voksne midt i april måned til kulturhovedstadseventet ”Rejsen til 2017” i Ridehuset. Folk slog og spillede på alverdens besynderlige genstande påsat kontaktmikrofoner; heriblandt et fuglebur og en kalimba. Alle disse lyde udgør i dag grundmaterialet i ”MTI”.
”MTI” vil spille hele weekenden i Radars entré, foyer og på toiletterne, hvor man også vil kunne høre Filip fortælle mere om værket.

Program på Radar under Julemarkedet:
LØRDAG d. 12/12
Radar er åbent kl. 11-14
Koncerter med DAD ROCKS! kl. 12.00 og 13.30
Fernisering: LITTERÆRE EKSTRANUMRE kl. 14.00 (udendørs v. Radars indgang)

SØNDAG d. 13/12
Radar er åbent kl. 11-17
Koncerter med KALLES WORLD TOUR kl. 12.00 og 13.30
Prøv Radar Table, et interaktivt bord, hvor du og dine venner skaber musik sammen (kl. 11-17)
Begge dage i Radars åbningstid:
Oplev FILIP JA’s lydkunstværk ‘MTI’
Vi viser koncertoptagelser på storskærm
Baren serverer lun gløgg og gratis småkager.
Læs mere om julemarkedet på godsbanen.dk

Back